Wdł. przepisu Pani Ewy Wachowicz.
Składniki (na około 2 blachy grubszych lub 3 cieńszych ciasteczek):
- 300 g mąki,
- 100 g cukru pudru (dałam mniej),- 3 łyżeczki mielonego imbiru (dałam więcej),
- 4 łyżeczki kakao,
- 1 łyżka cukru waniliowego (dałam całe opakowanie cukru waniliowego),
- 200 g masła - zimnego z lodówki (dałam 180 g)
- szczypta soli,
- 2 żółtka.
Wykonanie:
Wszystkie składniki posiekać nożem i wyrobić ciasto. Ciasto należy wyrabiać od 30 minut do godziny. Odstawić do lodówki w woreczku na godzinę. Wałkować na stolnicy i delikatnie wykrawać ciasteczka. Piec w tempteraturze 180 st ok 20-25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz