Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 4 plastry sera żółtego (używam morskiego),
- 4 plastry szynki (najlepiej będzie smakować wędzona),
- sól, pieprz, papryka ostra, oregano,
- 2 ząbki czosnku,
- ogórek kiszony,
- 2 jajka,
- mąka,
- woda,
- olej (najzdrowszy rzepakowy),
- bułka tarta.
Wykonanie:
Piersi przekroić aby powstały 4, ubić, przyprawić, zetrzeć 2 ząbki czosnku i włożyć do lodówki. Im dłużej posiedzą tym będą lepsze. Ale godzina wystarczy. Na każdą pierś nałożyć plaster żółtego sera, plaster szynki, 3-4 słupki ogórka kiszonego i zwinąć. Można spiąć wykałaczkami, ale nie ma takiej potrzeby.
Zrobić panierkę: jajka, woda, mąka i sól (ciasto można ubić mikserem, ma być gęste jak na naleśniki.
Roladki najpierw obtoczyć w mące, później w jajku i bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu ok 30 minut
- 2 piersi z kurczaka
- 4 plastry sera żółtego (używam morskiego),
- 4 plastry szynki (najlepiej będzie smakować wędzona),
- sól, pieprz, papryka ostra, oregano,
- 2 ząbki czosnku,
- ogórek kiszony,
- 2 jajka,
- mąka,
- woda,
- olej (najzdrowszy rzepakowy),
- bułka tarta.
Wykonanie:
Piersi przekroić aby powstały 4, ubić, przyprawić, zetrzeć 2 ząbki czosnku i włożyć do lodówki. Im dłużej posiedzą tym będą lepsze. Ale godzina wystarczy. Na każdą pierś nałożyć plaster żółtego sera, plaster szynki, 3-4 słupki ogórka kiszonego i zwinąć. Można spiąć wykałaczkami, ale nie ma takiej potrzeby.
Zrobić panierkę: jajka, woda, mąka i sól (ciasto można ubić mikserem, ma być gęste jak na naleśniki.
Roladki najpierw obtoczyć w mące, później w jajku i bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu ok 30 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz